Details

Actueel

Lady Chef of the Year kiest voor Duitse wijnen

23-09-2015

Het Belgisch Informatiebureau voor Duitse Wijn is met onmiddellijke ingang en voor de komende drie jaar partner van de gerenommeerde competitie Lady Chef of the Year. Inzet daarvan is sinds 1991 de belangrijkste en bekendste titel voor getalenteerde jonge vrouwelijke koks die in Belgische restaurants werkzaam zijn. De competitie wordt mede georganiseerd door het gastronomisch magazine Ambiance Culinaire en merkenbureau Green Seed.


Monika Reule, directeur van het Duits Wijninstituut (DWI), ziet in de samenwerking een uitstekende mogelijkheid om de kwaliteit en veelzijdigheid van Duitse wijnen meer bekendheid te geven bij Belgische consumenten.

De Lady Chef van dit jaar wordt op 22 september in haar eigen restaurant bekroond en aan de media voorgesteld. In het kader daarvan presenteert ze haar winnaressenmenu dat een jaar lang samen met begeleidende Duitse wijnen op het menu van haar restaurant zal staan. Daarnaast zal zij de Duitse wijnen ook aanbevelen tijdens diverse openbare optredens, zoals in oktober op de beurs Megavino in Brussel of tijdens de Belgische RieslingsWeeks 2016.

Voor meer informatie: www.duitsewijn.be

Veelzijdig en aromatisch

Duitse wijnen bieden een onovertroffen variatie aan smaken. Voor iedere maaltijd is er een passende wijn te vinden en bij iedere wijn wel een passend gerecht. Producenten in de 13 Duitse wijngebieden hebben de beschikking over enorm reservoir aan druivenrassen. Bekende en geliefde klassiekers als riesling, de drie varianten van burgunder (pinot noir, blanc en gris), silvaner en lemberger spelen de belangrijkste rol, maar in gebieden als Pfalz of Rheinhessen staan wel tientallen verschillende rassen aangeplant! Zo zijn naast de traditionele Duitse rassen inmiddels ook internationaal wijd verbreide rassen als chardonnay en sauvignon blanc te vinden.

Klimaat en bodem bepalen als terroirfactoren de smaak van de wijn. Zie bijvoorbeeld een gesteente als leisteen aan Mittelrhein en Moezel, keuper in Franken of vulkanisch gesteente in de Kaiserstuhl. De rivierdalen hebben door het matigende effect van het water een bijzonder uitgebalanceerd klimaat dat zich uitstekend voor wijnbouw leent. De spectaculaire steile hellingwijngaarden aan Moezel, Rijn en Neckar behoren tot de meest bezienswaardige  cultuurlandschappen van Duitsland.

Het handelsmerk van Duitse wijnproducenten zijn slanke, elegante witte wijnen. In de Duitse wijnbouwgebieden kunnen de druiven heel lang rijpen en daardoor bijzonder veel aromastoffen ontwikkelen. Zodoende krijgen de wijnen ondanks relatief lage alcoholpercentages toch een grote smaakrijkdom met een aangename afwisseling van frisse fruitzuren en voor de druif typerende aroma’s.  Ook bij de rode wijnen is de lange rijping goed te proeven. Bovendien profiteren ze van het wat warmere klimaat van de afgelopen jaren. Internationale onderscheidingen laten zien dat Duitse wijnen tot de wereldtop behoren. Wijncritici en –journalisten roemen hun kwaliteit en veelzijdigheid.

Over het Duits Wijninstituut

Het in Mainz gevestigde Duits Wijninstituut (DWI) is de centrale communicatie- en marketingorganisatie van de Duitse wijnbouw. De voornaaste taak van het DWI is de bevordering van de kwaliteit en de afzet van Duitse wijnen door generieke marketingactiviteiten in binnen- en buitenland. Het DWI heeft eigen Informatiebureaus voor Duitse Wijn in België, Canada, China, Denemarken, Groot-Brittannië, Nederland, Noorwegen, Polen, de VS, Zweden en Zwitserland.

www.deutscheweine.de
www.germanwines.de


Terug Print