Details

Nieuws Actueel

Riesling-Birthday wijnpakketten van Nederlandse en Belgische wijnhandelaren!

14-02-2022

HIEP HIEP HOERA! Binnenkort is Riesling in Duitsland jarig! Op 13 maart 1435 werd Riesling voor de eerste keer in Duitsland officieel vermeld op een aankoopakte. Dat is maar liefst 587 jaar geleden en dit moet gevierd worden!We hebben we de Nederlandse en Belgische wijnhandelaren gevraagd Duitse Riesling-Birthday ontdekkingspakketten samen te stellen.

De Riesling groeit in alle Duitse wijngebieden en beslaat een oppervlakte van ruim 24.000 hectare. Dat komt overeen met circa 23,3% van de totale aanplant. De aanplant van de Riesling is de afgelopen twintig jaar met 5000 hectare toegenomen, goed voor het terugveroveren van de eerste plaats. Hij belichaamt als geen andere druif de Duitse wijncultuur. 

Rieslingwijnen zijn er in alle soorten, maten en kwaliteiten. De opvoeding ervan gebeurt ten dele in het traditionele grote houten foeder. Naast ongecompliceerde wijnen voor alledag biedt Riesling een rijke keuze aan predikaatwijnen. De typische Riesling heeft een bleekgele, naar groengeel tenderende kleur. In de geur domineren perzik of appel. De smaak wordt gekenmerkt door pittig zuur. Bij Rieslings van leisteenbodems spreekt men van een minerale toets. Sommige wijnen ruiken naar vuursteen, oudere wijnen hebben vaak een interessante petroleumtoon. 

Ontdek de veelzijdigheid van Duitse Riesling in de pakketten die de wijnhandelaren voor je hebben samengesteld.

Hieronder vind je de deelnemende handelaren met een link naar hun website om het pakket rechtstreeks te bestellen.

Deze actie loopt t/m 31 maart.

We wensen je een goede gezondheid toe, en geniet van deze uitzonderlijke aanbieding. Zum Wohl!

NEDERLAND
Altijd de beste wijn (Winschoten)
Artisan Wines ('s-Gravenzande)
De Wijntherapeut (Ermelo)
Dokter Maler pakket 1 (Lichtenvoorde)
Dokter Maler pakket 2 (Lichtenvoorde)
Erasmus Wijnen (Rosmalen)
It's Time to Wine ('s-Hertogenbosch)
Lekker Sapje (Leiden)
Les Bulles Enchantées (Wouw)
Maximus Wijnimport (Almere)
Wine & Roses (Amsterdam)
Winterberg Wijnen (Heemskerk)
Wijnkoperij Van Paesen (Wassenaar)
 

BELGIЁ
Holar&Ica (Hoeilaart)

Wil je meer weten over Duitse wijn? Zend een mailtje naar info[at]duitsewijn(dot)nl, samen met je adresgegevens en we bezorgen je gratis de prachtige “Oechsle” brochure. Meer dan 100 pagina’s over alles wat je van Duitse wijn moet weten. Ideaal om de wijnen uit de pakketten nog beter te begrijpen.


Terug Print