Details

Koning Filip en koningin Mathilde bezoeken wijnstreek Pfalz

10-10-2022

"Keizerlijk weer voor het koningspaar", schrijft het landelijke dagblad DIE RHEINPFALZ. De aanleiding was het bezoek van het Belgische vorstenpaar Filip en Mathilde aan de ‘Great Wine Capital’ Mainz en de wijnstreek Pfalz op woensdag 5 oktober 2022.


Royals tonen interesse in wijnbouw

Na discussies over ecologische veranderingen en een bezoek aan de BASF-fabriek in Ludwigshafen am Rhein, waren de Belgische gasten geïnteresseerd in de uitdagingen van de wijnbouw. Daarom werden de economische besprekingen met de regering van Rheinland-Pfalz gevolgd door een bezoek aan het wijnbouwgebied van de Pfalz.

Tijdens een wandeling op het plateau Deidesheimer Hohlgasse tussen de beroemde wijngaarden Kalkofen en Hohenmorgen genoot het koninklijk paar van het uitzicht op Deidesheim en de Rijnvlakte.

Koning Filip proeft en koopt Riesling

Daarna nam het paar deel aan een wijnproeverij in de kelder van Weingut von Winning. Directeur Stephan Attmann presenteerde onder meer een Riesling van de wijngaard Forster Ungeheuer (Großes Gewächs) en een Riesling Ozyetra uit de Pechstein.

Volgens DIE RHEINPFALZ werd voor het avondeten getruffelde rode biet met gegratineerde geitenkaas geserveerd, gevolgd door hertenkalf met eekhoorntjesbrood en huisgemaakte pasta. Het dessert was een warm chocoladetaartje en een cassissorbet met gepocheerde peer in witte port. Dit werd vergezeld door droge Riesling wijnen van de wijngaarden Mäushöhle en Herrgottsacker en, als klap op de vuurpijl, een 2019 Scheurebe Beerenauslese.


Terug Print

Koningin Mathilde en koning Filip op het plateau Deidesheimer Hohlgasse tussen de beroemde wijngaarden Kalkofen en Hohenmorgen. Bron: MEHN voor monarchie.be en DIE RHEINPFALZ